Loading. Please wait.

Cluburile care în prima parte a ediției 2023/2024 au reușit să impresioneze în al treilea eșalon, setând recorduri privind eficacitatea și obținând cea mai bună medie de puncte per meciuri disputate.

Un clasament agregat al tuturor celor 10 serii din Liga 3, acum când sezonul 2023/2024 a pus pauză și urmează să se reia în luna martie a anului viitor, ne furnizează o radiografie elocventă privind parcursurile de excepție ale formațiilor care au abordat în forță provocarea competițională. Și, în același timp, implicit, evidențiază performerele care domină Liga 3 per total la final de 2023, prilej perfect pentru bilanț!

Cum s-a calculat ierarhia agregată

În mod normal, realizarea ierarhiei complete în acest top agregat ar fi fost un demers simplu, prin cumularea totalului de puncte și, apoi, aplicarea golaverajului obținut de fiecare formație în seria ei pentru departajare, în caz de egalitate.

Dar cum seria 1 a devenit incompletă, desfășurându-și sezonul cu doar 9 formații față de celelalte serii, toate cu câte 10 angrenate în competiție, pentru o ierarhie relevantă s-a calculat media de puncte per meci a fiecărui club. Și, mai departe, s-a utilizat criteriul golaverajului pentru delimitarea echipelor.

Cea mai bună formație: Metalul Buzău

În primele 7 clasate, să evidențiem din start o apariție spectaculoasă. CSM Focșani e pe locul 3 la nivel național și încheie podiumul și e abia pe locul 2 în seria ei, în spatele Metalului Buzău, liderul topului național agregat! Trupa din Vrancea e singura apariție de loc secund între cele mai bune șapte echipe ale sezonului, până acum, din eșalonul trei!

Medie puncte/meci      Formație (golaveraj)

  1. 2,66        Metalul Buzău
  2. 2,46        Bihor Oradea
  3. 2,4          CSM Focșani (+36)
  4. 2,4          CS Afumați (+31)
  5. 2,4          Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (+23)
  6. 2,4          SCM Zalău (+18)
  7. 2,33        CS Dinamo București

(sursa: frf.ro)

🔝Metalul Buzău este cea mai bună echipă din Liga 3. 💪
Federația Română de Fotbal a făcut clasamentul!
🔵⚪️Vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi.
Împreună am reuşit asta.
💙🤍
‼️Hai, METALUL‼️